torsdag 11. februar 2010

Hva i allverden sier lepper om deg da...?

...De sier nok ikke så veldig om deg som person, men du verden så flotte de kan være. Spør du meg, er leppene like viktig som en del av ansiktet som øyenbrynene som rammer inn ansiktet ditt. Naturlige eller røde som de rødeste roser.

Jeg er nok ikke den som "pynter opp" leppene mine mest, dette mye grunnet jobben jeg har. Men synes det er veldig kjekt om man vil se litt ekstra fresh ut, eller skal pynte deg litt ekstra.

Små tips
  • Bruk lipsyl, vaselin eller lignende
  • Ikke gjør det til en vane å smøre de hele tiden til tross for at de faktisk ikke trenger mer smøring. Dette fører faktisk til at leppene blir enda mer tørr - de blir så "vant med" at de får fuktighet tilført at de ikke "smører seg selv" lenger.
  • Er du en av de med tynnere lepper, og vil framheve de og få de til å virke større? Ikke bruk leppestift i de mørkere nyanser, dette får de til å virke mindre. Bruk heller en flott lipgloss. Dette får de til å virke større.
  • Bruk en leppeprimer før du påfører lipgloss og leppestift.
  • Bruk lipliner. Da blir resultatet mye bedre, og leppestiften flyter ikke utover. Påfør rundt kanten på leppene (ikke utenfor), og farg deretter hele leppen med lineren. Dette får å ungå at man sitter igjen med en strek rundt hele munnen når lepperstiften etterhvert forsvinner.
  • Bruk liplinere som er så lik leppestiften som mulig.
Når jeg bruker noe på leppene av makeup, så velger jeg først om jeg skal fokusere på leppene eller øynene. Ikke velg begge deler, dette får deg fort til å virke oversminket.
        Velger du øynene? Velg da en nøytral eller blank lipgloss eller en nøytral leppestift.
        Velger du leppene? Velg da å sminke øynene mer nøytralt, og kjør på med noe flott på leppene
        som virkerlig får de til å se flott ut.

Men alle sammen; husk å bruke fargene som passer deg. Den nye, fantastiske leppestiften til venninnen din, ser nødvendigvis ikke lite fantastisk ut på deg.
Her er noen tips jeg fant på nettet:
"For å velge riktig leppestift er det to ting det er viktig å legge merke til. Hudtonen er en ting, størrelsen på leppene dine er en annen ting. En tommelfingerregel er at lyse farger fremhever og forstørrer, mens mørke farger forminsker. Med andre ord anbefales lyse varianter til små lepper og mørke farger til store lepper.
Til lys hud er rosa, og kirsebærfarger pent. Vær forsiktig med brune og gule toner. Derimot til olivenfarget hud kan bruntoner være flott, bare man holder seg unne de aller lyseste nyansene. Om du har gul undertone i huden kan dype kirsebærfarger og dype bruntoner bli fint, mens oransje og rødt ikke er like heldig."

Her kommer også noen tips til å få flotte lepper med en fare som holder lenge:
         Skrubb leppene forsiktig med en tannbørste for å bli kvitt tørr og død hud. Smør leppene deretter med en god lipsyl for å så la det virke litt.
Påfør en god primer (fåes i parmyerier o.l )
Ta på en lipliner og deretter over hele munnen.
Ta på lebbestiften, og knip leppene over et stykke papir. Gjenta, og deretter ta på siste lag. For å unngå å få fargen på tennene -stikk pekefingen inn i munnen og knip igjen og dra ut. Ta gjerne på litt lipgloss på midten av leppene for å få de til å virke enda litt større.

Smil med de leppene du har, de er flott uansett - fyldige eller mindre fyldige =)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lipsyl??? Lipsyl??? Går ut i fra at du ikke mener LIPSYL som kan kjøpes på Rimi og gjør mer skade enn nyte!!!

Cathrine sa...

Mener da ikke nødvendigvis lipsyl.. Dette var da egentlig brukt som bare en betegnelse for at folk skal skjønne greien. Poenget var at folk brukte noe som tilfører fuktighet. Men jeg har da ikke hørt noe galt om LIPSYL. Det funker da på meg.