lørdag 29. januar 2011

Cathrine vasker sminkekoster

Sminkekoster, spesielt de man bruker i ansiktet til concealer, foundation osv, er viktig å holde renslig. Disse blir fort bakteriebomber, og man merker dessuten stor forskjell på en ren og uren kost.

Spotcleaning er noe man rengjører kostene med flere ganger i uken, gjerne etter bruk. På den måten fjerner man bakterier, og delvis sminkerester. Er også greit å bruke for å rengjøre kostene der og da hvis man skal bruke samme kost på to forskjellige produkter eller farger.

Til vask, altså shampo (deepclean), bruker man en shampo beregnet til sminkekoster. Denne er god og mild og fjerner alt av sminkerester som spotcleaner'en ikke fjerner. Bruk denne 1-2 ganger i måneden, gjerne oftere. Dette er kanskje obvious for noen, men; ikke bruk såper som f.eks zalo på koster av naturhår. Denne tørker de ut. På syntetiske koster, gjerne billige koster, går det greit med zalo.

 Væt kosten med vann. OBS! Hold aldri kosten opp ned. Da renner vannet ned i "tungen", altså festet, og kostene blir dermed ødelagt.
 Ta passelig mengde med shampoo i en ren hånd, og begynn å gni og skrubb. Gjenta til kostene er rene, etterfulgt av skylling. Tørsk de på en håndkle, og la de så lufttørke. Jeg bruker bareMinerals shampoIngen kommentarer: